Ovo su najupečatljiviji pojmovi za pretraživanje 2023. na Googleu u Nizozemskoj

Kraj godine je na vidiku, a to znači da mnoge tvrtke i organizacije svode račune, u obliku lijepih lista! Prošlog tjedna ponovno je objavljen Spotify Wrapped i sada je Google izlistao što smo tražili tijekom prošle godine. Ovo su najupečatljiviji nizozemski pojmovi za pretraživanje 2023.

Vodič za glasovanje

Pregled ne sadrži ‘najtraženije’ ključne riječi, već riječi koje su ove godine upisivane znatno češće u odnosu na prošlu godinu. Na vrhu popisa je traženi pojam ‘voting guide’. I to, naravno, nije posve iznenađujuće, sad kad su izbori upravo završili. Prema Googleu, Nizozemci su masovno koristili Google uoči izbora za Zastupnički dom. Osobito u osam dana prije izbora enormno je porastao broj traženja pomoći pri glasanju.

Od ChatGPT-a do crompoucea

Nakon ‘vodiča za glasovanje’, pojam za pretraživanje ‘ChatGPT’ došao je na drugo mjesto u kategoriji aktualnih događaja. To je naziv popularnog AI Chatbota koji je lansiran prošle godine. Na trećem mjestu našlo se ‘Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene’. Pojmovi za pretraživanje ‘rat u Izraelu i Gazi’, ‘Giro 555’, ‘BBB’ i ‘NSC’ također su bili visoko na listi. Osim toga, ‘crompouce’ je dobio mjesto u pregledu. Ovaj križanac krompira i kroasana ove je jeseni postao viralan na društvenim mrežama.

Matthew Perry i Rob de Nijs

Google također dijeli popise nizozemskih i međunarodnih slavnih osoba koje su iznimno često tražene. Pregled nizozemskih slavnih kaže: Rob de Nijs na broju 1. Slijedi ga Tom Egbers, Tim den Besten i Caroline van der Plas. Međunarodni popis iznenađujuće često sadrži imena preminulih slavnih osoba. Eto tako je Prijatelji-glumac Mathew Perry na vrhu, nakon čega slijedi Tina Turner. Također preminuli pjevač Sinead O’Connor i glumica Raquel Welch završio u top 10.

Film i TV

U kategoriji ‘Film i TV’ prvo i drugo mjesto su, ne čudi, blockbusteri Oppenheimer i Barbie. Ove filmove prati nizozemski TV program Godina tvog života. Također i program farmer traži ženu dobiva mjesto na listi, pod brojem 5.

sportaši

Google je također napravio popis najupečatljivijih pojmova za pretraživanje za kategoriju ‘sportaši’. Na vrhu liste je plivačica Maarten van der Weijdea nakon njega bivši vratar Edwin van der Sar i nogometaš Bas Dost. Upada u oči da se na popisu sportaša nalaze samo muškarci.

Izvor: NOS, Google, Savjeti i činjenice | Slika: Emily u Parizu (Netflix)

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki