Ovo ukusno jelo od riže i piletine jedno je od najpoznatijih jela argentinske kuhinje. Napravite ga sami, svidjet će vam se.
Materijali
1 pile oko 1½ kg, isječeno na 8 komada
3 žličice juha od maslinovog ulja
1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
½ zelene paprike, narezane na kockice
½ crvene paprike, narezane na kockice
½ šalice umaka od rajčice
4 šalice pilećeg temeljca
½ žličice slatka mješavina začina za piletinu
2 šalice kuhane riže
1 šalica kuhanog graška
1 šalica kuhane mrkve
Sol papar
Postupak
U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i pirjajte piletinu dok ne porumeni sa svih strana.
Dodajte luk i papriku u lonac i pirjajte još nekoliko minuta.
Zatim dodajte umak od rajčice, pileći temeljac, mješavinu začina, sol i papar i kuhajte na srednje laganoj vatri oko 1 sat, dok se piletina ne skuha.
Na kraju u lonac ulijte kuhanu rižu i povrće, dobro promiješajte i poslužite.
časopis za masline.gr