Piletina s rižom | zarpanews.gr

Ovo ukusno jelo od riže i piletine jedno je od najpoznatijih jela argentinske kuhinje. Napravite ga sami, svidjet će vam se.

Materijali

1 pile oko 1½ kg, isječeno na 8 komada

3 žličice juha od maslinovog ulja

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

½ zelene paprike, narezane na kockice

½ crvene paprike, narezane na kockice

½ šalice umaka od rajčice

4 šalice pilećeg temeljca

½ žličice slatka mješavina začina za piletinu

2 šalice kuhane riže

1 šalica kuhanog graška

1 šalica kuhane mrkve

Sol papar

Postupak

U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i pirjajte piletinu dok ne porumeni sa svih strana.

Dodajte luk i papriku u lonac i pirjajte još nekoliko minuta.

Zatim dodajte umak od rajčice, pileći temeljac, mješavinu začina, sol i papar i kuhajte na srednje laganoj vatri oko 1 sat, dok se piletina ne skuha.

Na kraju u lonac ulijte kuhanu rižu i povrće, dobro promiješajte i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki