Uklonite sve pesticide iz voća i povrća ovom najjednostavnijom metodom! VIDEO

Voće i povrće su izvori vitamina i elemenata u tragovima koje treba svakodnevno konzumirati.

Ali ono što kupujemo u trgovinama i na tržnicama može sadržavati kemikalije i pesticide. Vrtlari prskaju biljke ovim sredstvima kako bi povećali prinos i zaštitili ih od štetnika.

Potpuno se riješiti pesticida u povrću i voću je teško, ali je moguće značajno smanjiti njihov sadržaj! Najveća količina štetnih tvari nalazi se na površini povrća i voća.

A ovo je zanimljivo: “Prljava lista” hrane koju svi jedemo i koja je puna pesticida

Kako smanjiti količinu pesticida

Nutricionistica Gail Aleman savjetuje da se povrće i voće nakon temeljitog pranja nekoliko minuta stavi u otopinu jabučnog octa. Da biste to učinili, pomiješajte vodu s jabučnim octom (10: 1).

Nakon toga pažljivo izribajte proizvod i pažljivo ga operite pod mlazom vode. Ova metoda nije prikladna za pranje većine voća jer je njihova kožica vrlo osjetljiva.

A ovo je zanimljivo: 3 trika koji će vam pomoći da uklonite pesticide iz voća i povrća

Također pogledajte ovaj video koji demonstrira metodu savršenog čišćenja voća i povrća te povrća od štetnih kemikalija. U tome nema ništa komplicirano! Potrebni su vam samo soda bikarbona, voda i ocat.

A ovo je zanimljivo: Koji je najbolji način pranja voća od pesticida?

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki