Psihološki trikovi kako natjerati partnera da se promijeni na bolje




Foto: iStock/Gulliver

Dva su glavna problema s kojima se susrećemo kada pokušavamo promijeniti neke loše navike našeg partnera. Prvi je taj da se osoba pored nas pod našim pritiskom promijeni na iznimno kratko vrijeme, a onda vrati punom snagom na stvari koje nas živciraju. Drugi problem je što ponekad u želji da ga promijenimo nailazimo na njegov apsolutni otpor u pokušaju da se dokaže kao osoba pod prijetnjom da se osjeća kao naša marioneta.

Danas vam predstavljamo 5 super motivirajućih načina da promijenite svoju drugu osobu bez skandala:

1. Pokažite razumijevanje

Budite empatični, iskreni i znatiželjni u svojim osobnim razgovorima kako biste u potpunosti razumjeli svog partnera i njegove prigovore. Žurba s raznim problemima nije od pomoći, stoga usporite i postavljajte pitanja koja dopiru do korijena problema. Vaša spremnost da to shvatite vrednija je za vezu od postizanja osobne “pobjede”.

2. Zaboravite upiranje prstom

Nemojte se ponašati kao njegova učiteljica iz osnovne škole, automatski postavljate barijere između vas koje su preduvjet za međuljudski rat. Ljutnja, prijetnje, pa čak i logični argumenti proizvest će kratkotrajne rezultate ili se obiti o glavu. Recite mu da je njegovo stajalište jednako važno i da ste voljni nastaviti razgovarati dok oboje ne budete zadovoljni odlukom.

3. Inspirirajte jedno drugo

Sada kada bolje razumijete zašto se vaš partner neće promijeniti, bit će vam od pomoći ako se oboje složite odreći se nečega zarad nadogradnje vašeg odnosa. Drugim riječima, na ovaj način će vaš odnos prijeći na višu razinu koja nadilazi pobjede i gubitke, ponos i ego, ljutnju i razočaranje.

4. Opća vizija stvari

Najvažnije je u raznim sporovima gledati širu sliku i ne zabadati nos u vlastite zahtjeve. Na taj način nećete robovati toj dosadnoj igri u većini veza u kojima oba partnera nemaju vremena voljeti se jer su zauzeti stalnom borbom za prevlast u vezi.

5. Pravilo 20 minuta

Mnogi parovi izgube središte i udalje se poput ljubavnika jedno od drugog zbog kućanskih i obiteljskih tema poput – što će dijete jesti, tko će tvojoj mami popraviti krov, baka hoće sama u vikendicu. MORATE imati 20 minuta dnevno da razgovarate samo o svojim osjećajima, potrebama i željama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki