Nutricionistica je navela namirnice od kojih vam buja kosa

Zdravlju kose narušavaju svi proizvodi koji remete prehranu tkiva i uzrokuju upale, rekao je nutricionist Mikhail Ginzburg.

Najštetniji proizvodi, prema njemu, su svi slatkiši, pa čak i med. Nutricionistica smatra da one značajno kvare izgled kose i kože.

Slatka hrana i biljno ulje ne utječu najbolje na izgled osobe, ističe nutricionistica.

Pretjerani unos vitamina C – krivac za bubrežne kamence

Ginsburg stavlja margarin i biljno ulje na drugo mjesto na ljestvici proizvoda štetnih za kosu. Napomenuo je da su mnogi navikli biljna ulja smatrati korisnima, ali to ne vrijedi za suncokretovo ulje. Prema njegovim riječima, vrijedi se odreći ovog ulja u korist maslinovog.

Pozvao je i na izbacivanje kobasica iz prehrane.

Loše utječe na stanje kose i slanu hranu. “Soljena haringa je štetna, kao i soljena skuša. Višak soli je štetan čak i po logici zdravih proizvoda: kiseli krastavci uzrokuju i rano starenje kože i pogoršavaju stanje kose”, upozorava liječnik.

Prema njegovim riječima, zdravu i lijepu kosu imat ćete ako jedete morsku ribu, bobičasto voće, voće, krastavce, rajčice, paprike, bundeve i istočnjačke začine. Također je korisno jesti kiselo-mliječne proizvode i složene ugljikohidrate.

“Idealan proizvod su musli s kefirom. Ako tu dodate bobičasto voće, dobit ćete koktel za lijepu kosu”, sažima Ginzburg.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki