Kada je niska krvna vrijednost znak podmukle bolesti

Vrlo nizak krvni tlak u kombinaciji s ubrzanim pulsom opasan je signal da morate provjeriti svoje zdravlje. Na to upozorava dr. Ljudmila Lapa.

Konkretno, ovaj simptom može ukazivati ​​na probleme s krvnim žilama i srcem, kao i sa štitnjačom.

Drugi uzrok niskog krvnog tlaka s ubrzanim otkucajima srca može biti povećano stvaranje krvnih ugrušaka. Ako osoba s takvim simptomima ima povijest dijabetesa, treba odmah nazvati Hitnu pomoć, upozorio je liječnik.

Kardiolog sa savjetima o snižavanju krvnog tlaka bez lijekova

“Ako je niski tlak ispod 80-70 iznad 50, to je već jako loše. Stoga, što prije nazovete hitnu, unutar sat vremena, to ćete bolje utvrditi uzrok”, objasnila je.

Prema riječima Ludmile Lape, normalnim krvnim tlakom smatra se 120 na 80, 110 na 70. U nedostatku uznemirujućih simptoma, poput glavobolje, dopuštene su niže vrijednosti, na primjer 90 na 60. Nizak krvni tlak, osobito ako je uzrokovane nekim bolestima, treba pažljivo pratiti, zaključio je liječnik./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki