Hod otkriva koliko ćemo dugo živjeti

Gerontolozi iz Japana proveli su istraživanje koje je pokazalo da oni koji prohodaju sa 70 godina hodaju kao što su hodali u mladosti – žustro, imaju gotovo 100 posto šanse doživjeti barem 80 godina.

Ova hrana je prisutna u većini hladnjaka, ali prestanite je davati svojoj djeci!

Od 1997. liječnici proučavaju brzinu hoda kod ljudi u dobi od 60 do 80 godina. Rezultati ove studije pokazuju da čovjek može računati na dugovječnost pod uvjetom da sa 70 godina hoda brzinom od 1,5 metara u sekundi.

Smrtonosno! Ovih 5 infekcija dolazi od zdrave hrane i ubijaju nas

Ako njegova brzina u toj dobi ne prelazi pola metra u sekundi, tada je vjerojatnost da će živjeti još 10 godina samo 15-35%. Kao što liječnici primjećuju, kod muškaraca ta je brojka niža nego kod žena.

Kako primjećuje predsjednik Japanskog nacionalnog centra za gerijatriju i gerontologiju, dr. Hidenori Arai, tempo hodanja dobar je pokazatelj za točno predviđanje očekivanog životnog vijeka osobe.

Prema njegovim riječima, što se čovjek brže bavi svojom uobičajenom rutinom, to će mu život biti duži./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki