Ispostavilo se da heljda, koja je zdrava, “ne voli” kada se konzumira s nekim drugim namirnicama.
U protivnom, kažu stručnjaci, može doći do vrlo nepoželjnih posljedica za ljudski organizam.
Koji su to “neprijateljski” proizvodi? Prije svega, mliječni proizvodi.
Stručnjaci kažu da ako se heljda kombinira s mlijekom ili kiselim vrhnjem, to može štetiti procesu probave.
Činjenica je da se protein sadržan u heljdi zgrušava pod utjecajem želučanog soka, a mliječni proizvodi usporavaju taj proces.
Kao rezultat toga, hrana se probavlja mnogo duže, a osoba može doživjeti osjećaj težine u želucu.
Bijeli kruh nije prikladan za heljdu jer možete unijeti prekomjernu količinu ugljikohidrata, a to je prepuno probavnih problema i predstavlja rizik za vašu figuru.
Također, ne biste trebali jesti slatkiše i šećer s heljdom, inače riskirate nagli porast razine šećera u krvi.
Ova kombinacija proizvoda posebno je opasna za osobe s dijabetesom i one koji žele smršaviti.
Ali kombinacija heljde s povrćem, ribom, mesom, jajima i orasima daje tijelu maksimalnu količinu hranjivih tvari i ima blagotvoran učinak na zdravlje.
Ranije smo odgovorili na pitanje koje je hitno za mnoge: je li moguće jesti mast s češnjakom?