Čak i ako odete u grad do proljeća, žetva ostaje u podrumu i morat ćete je povremeno provjeravati.
Zimi biste trebali doći u svoju vikendicu da provjerite žetvu ako ne želite pronaći neugodnu sliku u proljeće.
Stoga, dok niste dulje vrijeme odlazili u grad, možete obaviti prvi pregled.
Okrenimo se preporukama stručnjaka internetske publikacije Belnovosti i agronoma Anastasia Kovrizhnykh.
Na što trebate posebno obratiti pozornost
Prije svega, morate provjeriti krumpir i kupus, koji se ne čuvaju dobro u uvjetima visoke vlažnosti.
Gomolje i plodove s manjim znakovima oštećenja potrebno je odmah odvojiti od zdravih i zbrinuti.
Glavice kupusa potrebno je očistiti od truleži ili poslati na preradu u jelo ili u obliku kiselog kupusa.
Također je važno pregledati brtve i ukloniti pokvarene proizvode – natečeni metalni poklopci i aktivna fermentacija poslužit će kao vodič.