Stalno na telefonu: stručnjaci govore kako djecu odviknuti od gadgeta

Gotovo svi moderni roditelji suočavaju se s jednim problemom: djeca su stalno na svojim telefonima.

Dijete postaje manje zainteresirano za provođenje vremena s prijateljima, šetnju ili čitanje knjiga: gadget može pružiti svo slobodno vrijeme.

Naravno, za to su krivi i odrasli. Djeca nisu kupila vlastite telefone.

U početku se roditeljima čini da se ništa loše ne može dogoditi. Dijete će se jednostavno igrati, gledati videa i surfati društvenim mrežama. Međutim, djeca ne mogu kontrolirati svoj hobi, što prerasta u ovisnost.

Koje tajne će vam pomoći odviknuti dijete od stalnog telefoniranja?

Dajte pozitivan primjer

Roditelji zauzimaju nelogičan stav: zahtijevaju da se njihova djeca odreknu gadgeta, ali u isto vrijeme sami nisu spremni na takve žrtve. Ali dijete ne percipira ono što čuje ako njegove oči vide upravo suprotno od onoga što je rečeno.

dijete
Fotografija: Pixabay

Stručnjaci preporučuju i roditeljima da prestanu koristiti prekomjerne gadgete. U najmanju ruku, vrijedi stvoriti izgled i ne zanositi se pametnim telefonom u prisutnosti djeteta.

Postavite pravila

Roditelji imaju svako pravo kontrolirati slobodno vrijeme svoje djece, stoga je vrijedno postaviti vremenska ograničenja za korištenje telefona.

Sat vremena dnevno za hobije bit će dovoljno.

Slobodno vrijeme

Potrebno je organizirati normalnu zabavu za dijete. Pozovite svoje prijatelje tijekom vikenda i organizirajte zanimljiv događaj za dečke.

Ako vaše dijete voli životinje, uzmite mu kućnog ljubimca.

Pokušajte izaći van, igrati se i čitati knjige s djetetom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki