Kratkoća je sestra talenta: kako izgleda najkraća recenzija na svijetu

U klasičnom smislu, recenzija je detaljan, detaljan odgovor na nečiji rad. Ali ima i neobičnih slučajeva.

Saznajte koja je recenzija bila najkraća ikada.

Ovaj osebujni i neobični rekord pripada američkom filmskom kritičaru i povjesničaru filma Leonardu Maltinu. Uprizorena je davne 1948. godine. Ali humor i ironija s kojima je recenzija napisana omogućuju da ovo ostvarenje do danas ne izgubi na aktualnosti i atraktivnosti.

Činjenica je da je ove godine izašao film “Isn’t It Romantic?” američkog redatelja Normana Z. McLeoda. (Nije li romantično?). Film, prema riječima Leonarda Maltina, nije bio posve uspješan. To je ono što je odlučio prikazati u najkraćem prikazu u povijesti kinematografije.

Učinio je to na kreativan način. Recenzija je odgovor u jednoj riječi na pitanje koje postavlja naslov filma “Nije li romantično?” Svojom recenzijom Leonard nedvosmisleno odgovara na to pitanje.

Kratkoća je sestra talenta: kako izgleda najkraća recenzija na svijetu

Recenzija filmskog kritičara sastoji se od jedne riječi: “Ne”.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki