Ako ste raspoloženi za zdravi desert koji je pogodan i za vegetarijance i vegane, ovaj će vam sigurno zapeti za oko.
Potrebni sastojci za veganske browniese:
1 veliki batat
1/2 šalice bademovog brašna
1/2 šalice kakaa u prahu
1/2 šalice javorovog sirupa
1/4 šalice otopljenog kokosovog ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli
Po želji: veganski komadići čokolade, nasjeckani orašasti plodovi
Pogledajte više:
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180°C i pleh obložiti papirom za pečenje.
Ogulite i narežite slatki krumpir na male komadiće, zatim kuhajte na pari ili dok ne omekša. Zgnječite batat u zdjeli dok ne postane glatko. Dodajte bademovo brašno, kakao prah, javorov sirup, otopljeno kokosovo ulje, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i sol u zdjelu sa slatkim krumpirom. Dobro izmiješajte dok ne postane glatko.
Ubacite komadiće čokolade ili nasjeckane orahe, ako koristite. Izlijte smjesu u pripremljenu posudu za pečenje i zagladite vrh špatulom. Pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Ostavite brownie da se ohladi najmanje 10 minuta prije rezanja i posluživanja.