Zašto krastavci venu u stakleniku: glavni razlog je otkriven

Uzgoj krastavaca u stakleniku jedan je od najpopularnijih, jer omogućuje, uz isti napor, značajno povećanje prinosa povrća.

Stoga će ljetnom stanovniku biti krajnje razočaravajuće primijetiti da krastavci počinju venuti.

To se neće dogoditi bez značajnog razloga, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner krajobraza.

S čime se to može povezati?

Najčešće je glavni razlog venuća krastavaca stvaranje pogrešnih uvjeta. Staklenici su često prevrući. Iako povrće voli tople uvjete, previsoka mu temperatura može biti štetna.

Kako krastavci ne bi uvenuli, potrebno je održavati temperaturu oko 25 stupnjeva, ako govorimo o ljetnom razdoblju. Termometar ne smije pasti ispod 22 stupnja. Ali toplina iznad 28 stupnjeva već će imati štetan učinak na biljku.

staklenik
Fotografija: © Belnovosti

Ako govorimo o noćnom razdoblju, tada je najugodnija temperatura 18 stupnjeva.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki