Ovo jelo je prikladno ne samo za običan ručak, već čak i za blagdanski stol.
Proces kuhanja je vrlo jednostavan.
Sastojci
Za 500 g ribljeg filea potrebno je uzeti:
- krumpir – 1 kom .;
- prosijano brašno – 4 žlice. l.;
- morska sol, mljeveni crni papar – po ukusu;
- maslinovo ulje;
- majoneza – 200 ml;
- nasjeckano i aromatično bilje – 2-3 žlice. l.
Kako napraviti riblje popečke kod kuće
Za početak narežite ribu na male komadiće.
Potom je potrebno narendati krompir, lagano ga ocijediti i dodati u nasjeckani fil.
Zatim je potrebno umiješati začine i brašno.
Nakon što je tijesto umiješeno potrebno je od njega napraviti palačinke.
Od ove količine ribe bi trebalo biti 9-11 palačinki.
Radni dio treba malo ohladiti u hladnjaku, a tek onda pržiti u tavi zagrijanoj na ulju. Svaka strana palačinke mora se držati na vatri 2-3 minute.
Palačinke je najbolje poslužiti s umakom od majoneze i svježih začina.
Ranije smo vam rekli zašto biste trebali jesti masnu ribu.