već su započeli, a ljudima koji ih prate prilično je teško odabrati hranu koja ne deblja i ne sadrži životinjske proizvode. Ovi posni bolonjezi su izuzetno ukusni i niskokalorični, probajte!
Sastojci za posne špagete Bolognese s tikvicama:
2 tikvice
½ šalice sušenih rajčica
1 svježa rajčica
1 režanj nasjeckanog bijelog luka
sol
papar
1 žlica maslinovog ulja
1 šalica oraha namočenih u vodi preko noći
1,5 mala žličica suhog peršina
1 režanj češnjaka
2 češnja vlasca
2 žlice soja umaka
1 žlica soka od limuna
Pogledajte više:
Način pripreme:
Tikvice narežite na trakice i kuhajte ih 5 minuta u vrućoj vodi.
U zdjelu stavite sušene rajčice, svježe rajčice, režanj nasjeckanog češnjaka, sol, crni papar i žlicu maslinova ulja. Sve dobro umiješajte u umak.
Stavite orahe, peršin, češnjak, vlasac, sojin umak, limunov sok, crni papar i sol u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Od ove smjese napravite polpete koje ćete stavljati na špagete, a na kraju prelijte umakom od rajčice.