Ova tri viskija postigla su milijune i stotine tisuća dolara na aukciji.

Jedno od najskupljih pića na svijetu je viski.

Ovdje su top 3 najskuplje vrste ovog pića koje su se prodavale na poznatim aukcijama.

Macallan 30-godišnja Sherry hogshead

Macallan je postao poznat po svojim svjetskim rekordima zbog svoje visoke cijene. Najveći iznos od 5,72 milijuna dolara ponuđen je za 30 godina staru bačvu Macallan Sherryja. Piće je destilirano 1989. godine. Njegov sretni vlasnik dobio je pravo čuvati bačvu u destileriji Macallan koliko god mu je potrebno. Ili je mogao iskoristiti priliku i natočiti alkohol u 261 bocu.

Kompletna serija Ichiro karata

Viski proizveden u Japanu vrlo je popularan. Na aukciji Bonhams Hong Kong pojavio se još jedan svjetski rekord za aukcije koje rade s japanskim viskijem. Činjenica je da je ova serija kupljena za $917 000. Zbirka uključuje 58 boca u obliku igraćih karata. Punili su se iz iste bačve između 1985. i 2014. godine.

Nc’nean Ainnir

Ne uključuje svaka aukcija viskija koja obara rekorde stara ili rijetka punjenja. Na primjer, destilerija Highland Nc’nean uspjela je oboriti prethodni svjetski rekord u prodaji prve boce iz nove destilerije. Dotični flaširani viski napravljen je od škotskog ječma. Odležao je u pet bačava. Pučeno je ukupno 1.320 boca single malt viskija. Ovaj je lot prodan za 54.183 dolara na internetskoj dobrotvornoj dražbi preko Whisky Auctioneera.

Ova tri viskija postigla su milijune i stotine tisuća dolara na aukciji.

Pixabay fotografije

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki