Kako se brinuti za agrume koji rastu u vašem domu: ABC vrtlara početnika

Ljepota, aroma, korisna svojstva i, naravno, dugo očekivani plodovi – to je ono što uzgajivače cvijeća tjera da uzgajaju biljke citrusa u svojim stanovima.

U tome će im (i vama) pomoći savjeti o brizi za agrume, koje je podijelila stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstvenica agronoma, dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh.

Za početak, razgovarajmo o transplantaciji. Ne vrijedi provoditi ovaj postupak svake godine, jer biljka može postojati bez presađivanja 3 godine ili više.

Kako provjeriti je li došlo pravo vrijeme? Povucite se tako da uhvatite deblo stabla. Ako ste uspjeli lako ukloniti biljku, možete potražiti novu posudu za nju, ali ako limun i drugi tijesno sjede u loncu, ostavite ih na miru.

Nekoliko riječi o zalijevanju – citrusi, kao i druge biljke, zahtijevaju često i obilno zalijevanje, ali ne podnose višak vlage.

Limun
Fotografija: Pixabay

Vrijedno je zalijevati kroz ladicu. Da biste utvrdili je li vrijeme za vlaženje tla, dovoljno je podići posudu. Ako je tlo suho, bit će puno lakše.

Za uspješan rast i razvoj stabla važan je supstrat, koji prije svega mora biti blago kisel, a zatim hranjiv i rahli (za to iskusni uzgajivači biljaka dodaju u posudu kremen ili agroperlit).

Za hranjenje citrusa koristite organska i mineralna gnojiva, izmjenjujući ih.

Prethodno je stručnjak rekao gdje treba posaditi luk u vrtu da glavice budu velike kao šaka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki