Koji spremnici apsolutno nisu prikladni za sadnice paprike: nemojte napraviti ovu pogrešku ili ćete završiti s zakržljalim biljkama

Za uzgoj presadnica paprike možete koristiti razne posude, slatke i ljute.

Istina, prema stručnjaku mrežne publikacije BelNovosti, agronomu, dizajneru krajolika Anastasiji Kovrizhnykh, treba uzeti u obzir da se paprika razvija sporije od rajčice, a njihov korijenski sustav ne raste tako brzo.

Stoga bi dubina posude za slatke paprike trebala biti približno 5-7 cm.

Ako zanemarite ovu preporuku i koristite prevelike i duboke posude, paprika će slabo apsorbirati cijeli volumen tla, počet će venuti, a nikakva gnojidba neće pomoći.

Za sjetvu sjemena toplo savjetujemo da uzmete plastičnu ladicu volumena 250 ml s visinom stijenke do 5 cm.Na dnu ladice moraju postojati rupe za drenažu.

Presadnice paprike
Fotografija: © Belnovosti

Napunite posudu do dvije trećine zemljom i lagano je nabijte, zatim navlažite zemlju otopinom Fitosporina (1 žlica osnovne otopine na 0,5 litara vode) i pričekajte da se vlaga upije.

Zatim po površini rasporedite sjemenke paprike (možete koristiti suhe ili već proklijale). U posudu od 250 ml možete posijati 15-20 sjemenki.

Pokrijte usjeve rastresitom zemljom bez grudica. U tom slučaju debljina sloja ne smije biti veća od 1 cm.

Zemlju ponovno lagano utisnite i navlažite raspršivačem, zatim zatvorite posudu poklopcem i stavite je na toplo mjesto, na primjer, pored radijatora, čekajući klijanje.

Prethodno smo vam rekli što dodati u vazu kako bi cvijeće trajalo što duže.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki