Ovaj napitak iz kuhinje spasit će vas nadutosti

Neugodni osjećaji u želucu mogu se pojaviti u najneprikladnijem trenutku. Tijekom blagdana povećava se rizik od oteklina. Za to vrijeme pijemo i jedemo puno više nego inače. Poznato piće može pomoći.

Postoji mnogo razloga za nadutost – osjećaj da vam je trbuh pun plinova i da se pretvorio u loptu. I nisu svi očiti. Na primjer, nadutost uzrokuju zaslađivači, višak voća u prehrani, hormonske promjene, a također i “predoziranje” soli.

Za vrijeme blagdana mnoge muči ovaj problem – salate, alkohol, grickalice, slatkiši i sve to u neograničenim količinama. Na putu se može pojaviti osjećaj težine, mučnina i pospanost.

Više: Ovo su izuzetno korisne namirnice koje ne nadimaju trbuh!

Najvažnije je u ovom slučaju pokušati se što prije vratiti uobičajenoj prehrani. Pijte više čiste vode, idite u šetnje, odustajte od alkohola.

Prema britanskoj nutricionistici Pameli Mason, jedno popularno piće učinkovito je protiv nadutosti – a to je crni čaj.

“Naša omiljena šalica čaja, sa ili bez mlijeka, dobra je za cjelokupno zdravlje crijeva. Napitak će vam pomoći da se riješite nadutosti. Samo skuhajte čaj, ostavite da se malo ohladi i popijte”, kaže stručnjak.

Crni čaj sadrži mnogo flavonoida koji općenito povoljno djeluju na gastrointestinalni trakt. Ako ne volite crni čaj, možete skuhati zeleni čaj ili čaj od đumbira – učinak također neće trajati dugo.

Više: Koje su najbolje namirnice protiv nadutosti?

Kako poboljšati probavu?

  • žvakati hranu dok ne izgubi okus i postane “tekuća”;
  • popijte čašu vruće vode 15 minuta prije obroka – njegova temperatura bi trebala biti približno 50-55 stupnjeva i ne spaliti sluznicu;
  • izbjegavajte gledanje televizije, čitanje i stajanje na telefonu dok jedete: dok jedete, mozak bi trebao slati signale gastrointestinalnom traktu da proizvodi sokove, a ne da konzumira informacije.

Usput: Postoje namirnice koje uzrokuju nadutost. Ako smatrate da problem nije riješen, pokušajte revidirati svoju prehranu. Možda je to problem.

Izvor: Ogledalo

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki