Ako želite smršavjeti, pojedite ovo pola sata prije spavanja

Nova studija objavljena u britanskom časopisu Nutrition otkrila je da konzumacija određenog proizvoda prije spavanja može pomoći u mršavljenju jer ubrzava metabolizam, piše “Men’s Health”.

Kada obična jaja zamijeniti prepeličjim?

Popularna je teorija da redoviti kasni noćni zalogaji povećavaju rizik od pretilosti jer ih tijelo skladišti kao mast. No to nije slučaj s dotičnom hranom.

Riječ je o namirnicama bogatim proteinima poput svježeg sira, objašnjava nutricionist Michael Ormsby.

Njegov tim vjeruje da je konzumiranje dvije žlice svježeg sira samo pola sata prije spavanja zapravo dobro.

Vitamin C – snažan stimulator rasta tumora?

Otkriće je važno jer je dokaz da takva hrana djeluje jednako dobro kao i proteinski dodaci te daje ljudima mogućnost raznolike prehrane prije spavanja.

Smatra se da je svježi sir idealan prije spavanja jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, a koji se polako otpuštaju u tijelo. To osigurava stalnu opskrbu aminokiselinama tijekom cijele noći.

Kada jedete proteine, oni se razgrađuju na aminokiseline. To zatim koristi vašem tijelu u raznim procesima kao što su izgradnja mišića i reguliranje imunološke funkcije./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki