Jednostavni tartufi s čokoladom i kestenom

Stelios Parliaros daje nam savršen recept za jednostavne tartufe od čokolade i kestena. Uz malo sastojaka dobit ćemo najukusnije tartufe.

Materijali

Za 10 komada od 90 gr.

  • 1.000-1.200 gr. kestena s korom (imati 500 g čistog kesten pirea ili
  • 500 gr. pire od kestena spreman)
  • 130 gr. šećer u prahu
  • 125 gr. maslac na sobnoj temperaturi
  • 125 gr. kuvertura 55% kakaa
  • 30 ml ruma
  • tartuf, za preljev

Postupak

Prokuhajte kestene u velikom loncu hladne vode dok ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade i ogulite ih. Kestene izmiksajte u blenderu tako da ih umutite s pola šećera u prahu.

U zdjeli pomiješajte maslac s ostatkom šećera i kuverturom otopljenom u sobnoj kupki (vatrostalnu zdjelu pričvrstite na rub lonca s malo ključale vode, a da dno ne dodiruje vodu) ili u zdjelici. mikrovalna pećnica.

Sjedinite 2 smjese i rum uz miješanje i ostavite neko vrijeme u hladnjaku da se smjesa stegne i da se može oblikovati. Formirati 10 kuglica od 90 g. te ih prekriti tartufom koji smo rasporedili po velikom tanjuru. Ostavite ih u hladnjaku da se stegne oko 2 sata prije posluživanja.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki