Koje biljke mogu dati usjeve na kiselom tlu: ne znaju svi ljetni stanovnici

Određivanje stupnja kiselosti tla jedna je od glavnih radnji koje bi svaki ljetni stanovnik trebao provesti.

Upravo o ovom pokazatelju uvelike ovise daljnji postupci.

Postoji mnogo načina za određivanje. Neki ljudi kupuju lakmus papir za najtočnije rezultate. Drugi procjenjuju reakciju octa i donose zaključke. Drugi pak općenito mogu odrediti razinu kiselosti tla prema korovima koji se pojavljuju u zemlji.

Ako imate kiselo tlo, onda nije uvijek vrijedno odmah provoditi postupke za neutralizaciju ove situacije, savjetuje stručnjak za mrežnu publikaciju BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh. Neke se kulture mogu osjećati sasvim ugodno u takvim uvjetima.

Koje biljke mogu rasti u kiselom tlu?

Bobice

Prvo što treba zapamtiti su borovnice, koje rastu samo ako je tlo “kiselo”. Iz tog razloga, poznavatelji kulture, naprotiv, traže načine za zakiseljavanje neutralnog tla.

tlo
Fotografija: © Belnovosti

Brusnice i brusnice dobro rastu na kiselom tlu. Također nema kontraindikacija za sadnju kupina i ribiza.

Cvijeće

Neki cvjetovi mogu se razviti i kada je tlo malo zakiseljeno. Možete obratiti pozornost na peonies. Vjeruje se da mu je takvo tlo najudobnije.

Ako je razina kiselosti slaba, tada možete sigurno saditi ruže.

Ako volite hortenzije, one mogu rasti i na kiselom tlu.

Vrtni usjevi

Povrće je “izbirljivije” u pogledu razine kiselosti, ali možete ubrati pristojnu žetvu bundeve ako se pridržavate pravila njege.

Također, uz niske razine kiselosti, možete uzgajati mrkvu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki