Luk je izuzetno rasprostranjeno povrće koje se može pronaći u svakoj kuhinji.

Domaćice ga dodaju gotovo svim jelima, jer daje ugodan i pikantan okus. A juha od luka… Ona je šlag na torti francuske kuhinje.

Gotovo da nema osobe koja ne zna koliko je ovo povrće korisno.

Neprocjenjiv trik za rezanje luka bez noža i daske FOTOGRAFIJE

Sadrži niz važnih komponenti za ljudski organizam, poput vitamina, eteričnih ulja, karotena, kalcija, kalija i magnezija. I što je najvažnije, mnoga njegova korisna svojstva očuvana su čak i tijekom toplinske obrade.

Međutim, postoje ljudi koji ne vole ovu biljku zbog specifičnog ljutog okusa i osjećaja pečenja. Ispostavilo se da to nije problem, jer postoji vrlo jednostavan način da se riješite gorčine. Samo ga morate opariti kipućom vodom

No, kako to ispravno učiniti da se riješite neugodnog okusa i koliko ga dugo držati u vodi da se ne pokvari pogledajte na jenata.blitz.bg.