Dobro pitanje: trebate li uvijek koristiti regenerator?

Puno se govori o najboljim rutinama pranja kose, od toga koliko često trebate prati kosu do načina nanošenja šampona. Sada znamo da nije potrebno prati pramenove svaki dan. Ali kada perete kosu, morate li zapravo svaki put koristiti regenerator?

Količina regeneratora

Kad radimo s regeneratorom, ponekad imamo kredo: što više, to bolje. Ipak, uopće vam ne treba puno hidratantne njege za kosu. Dovoljna je mala točkica. Tako će vaš regenerator trajati dulje i spriječiti da vaša kosa izgleda beživotno.

Upotreba previše regeneratora može dovesti do mlohavih, otežanih pramenova. Iako to ne znači da je regenerator korak koji treba preskočiti tijekom vašeg njega kose rutinski. Tako kaže frizer Ryan Trygstad da je važno uvijek koristiti dobar regenerator nakon šamponiranja. “Šamponi uklanjaju vlagu iz vaše kose, a regeneratori ponovno uspostavljaju ravnotežu te vlage”, objašnjava Pa+Dobro.

Frekvencija

Koliko često njegujete kosu ovisi o nekoliko čimbenika. Razmislite koliko često grijete kosu alatima, je li bojana i je li vam kosa često izložena suncu. Ovi faktori osiguravaju da vaša kosa može brže pucati jer je suha. Ako kosu perete šamponom, važno je uvijek koristiti dobar, hranjivi regenerator.

Imate li masnu ili tanku kosu? Onda ste možda čuli da je najbolje preskočiti regenerator svako malo. Prema Trygstadu, bolje je to ne raditi. Preporuča da kosu ipak tretirate regeneratorom. “Svim svojim klijentima s prorijeđenom kosom govorim da regenerator nanose samo od sredine kose do vrhova.”

Točno koliko često trebate regenerirati kosu može varirati. Prema riječima frizera, kosu je dobro tretirati maskom jednom tjedno. Ali iznad svega: slušajte svoju kosu. “Ako je ljeto i provodite više vremena na suncu iu bazenu, dobro je još češće hidratizirati kosu”, preporučuje.

Izvor: Dobro + Dobro, Marie Claire | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki