Chef Giorgos Dimitrakopoulos priprema njoke s gljivama. Ukusno jelo s daškom Italije koje možete poslužiti za svakodnevnim stolom uz hladnu salatu
Spremno za 20′
Materijali
50 gr. maslac
400 gr. tanko narezane gljive
1 češanj protisnutog češnjaka
2 žličice žlica svježeg ružmarina, nasjeckanog
1 žličica slatka dimljena paprika
500 gr. njoki
100 ml vrhnja
sol, svježe mljeveni papar
Za posluživanje
Cretan cephalograviera, naribana
Postupak
Zagrijte mali komad maslaca u velikoj dubljoj tavi, dodajte gljive i ½ žličice. slatke soli i kuhajte dok ne omekšaju i ne porumene. Dodajte preostali maslac, češnjak i ružmarin i kuhajte na srednjoj vatri 4-5 minuta. Umiješajte papriku i začinite solju i paprom te držite na laganoj vatri.
Njoke kuhajte u loncu kipuće slane vode 3-4 minute. Ocijedite ih i dodajte u tavu s gljivama. Dobro promiješajte.
Poslužite u toplim zdjelicama sa žlicom kiselog vrhnja, dosta crnog papra i svježe naribanog parmezana.
časopis za masline.gr