Jeste li se pridružili? Lako se riješite bez lijekova

Počela su prva zahlađenja, a s njima i prvi ovogodišnji jesenski mrazevi. Curenje iz nosa je neugodan simptom koji obično ukazuje na prehladu i često je praćen kihanjem, grloboljom, kašljanjem i blagim umorom.

Zbog svih ovih razloga to je prilično problematično za pacijente, a većina njih traži načine da ga se što prije riješi.

U nastavku pročitajte jednostavne medicinske savjete kako se riješiti senahija:

Pijte puno tekućine

To može pomoći u održavanju vlažnog nosnog tkiva, olakšavajući začepljenost. Hidrirano tijelo moći će se učinkovitije boriti protiv svih mikroorganizama koji su odgovorni za akne. Nasuprot tome, dehidracija može stvoriti suhe sluznice, što pogoršava začepljenje.

Koristite ovlaživač zraka

Održavajte umjerenu vlažnost zraka u prostoru, od 40-50%. Ako premašuje ovaj postotak, tada možete stvoriti uvjete pogodne za rast grinja ili plijesni.

Stavite toplu, vlažnu krpu na lice

Primjena tople, vlažne krpe nekoliko puta tijekom dana može olakšati sinuse, koji mogu biti nadraženi suhim zrakom. Lagani, topli pritisak na lice smanjit će neugodne simptome.

Isperite običnom fiziološkom otopinom

Ispiranje fiziološkom otopinom pomoći će u dekongestiji nosa dok će izbaciti sav “zarobljeni” sluz. Ovaj način se može pokazati posebno korisnim ako abdest uzimate ujutro i navečer.

Držati glavu gore

Dok spavate, pokušajte glavu držati podignutom pomoću nekoliko jastuka. To će pomoći protoku zraka u nosnim prolazima.

Nanesite paru

Para može ublažiti začepljenost i pomoći vam da bolje dišete kroz nos. Bilo da se radi o pari od vrućeg tuša, toplom napitku ili loncu kipuće vode, omekšat će nosne prolaze, smanjujući upalu u nosnoj šupljini.

ygeiamou.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki