Proljeće je, što znači da je pitanje kontrole štetočina u vrtu aktualnije nego ikad.
U proljeće morate iskoristiti trenutak i na vrijeme obraditi vrt posebnim tvarima.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla nam je kada bi mogla biti potrebna burgundska mješavina.
Burgundska mješavina
Koristi se kao sredstvo za prevenciju ili liječenje. Prikladno za sve kultivirane biljke, od voća i povrća do bobičastog i ukrasnog bilja.
Dizajniran za borbu protiv biljnih bolesti poznatih vrtlarima i vrtlarima, uključujući gljivične.
Kako kuhati
Burgundska smjesa sadrži bakreni sulfat i soda pepeo.
Da biste pripremili 1% otopinu u 5 litara tople vode, morat ćete otopiti 100 grama bakrenog sulfata.
Zasebno morate otopiti 100 grama sode u 5 litara vode.
Stalno miješajući, ulijte vitriol u otopinu sode u tankom mlazu.
Za pripremu smjese od 3% otopite 300 grama bakrenog sulfata u 1 litri vode.
Zasebno pripremite otopinu od 300 grama sode pepela u 9 litara vode. Miješajte na isti način.
Bolja bordoška smjesa
Općenito, ove su smjese slične, ali je prednost burgundca bolja topljivost i gotovo potpuni izostanak taloga.
Ranije smo vam rekli u što potopiti sjeme prije sadnje.