Burgundska mješavina – zašto je potrebna i kako je pripremiti: ljetnim stanovnicima rečeno je o malo poznatom lijeku

Proljeće je, što znači da je pitanje kontrole štetočina u vrtu aktualnije nego ikad.

U proljeće morate iskoristiti trenutak i na vrijeme obraditi vrt posebnim tvarima.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla nam je kada bi mogla biti potrebna burgundska mješavina.

Burgundska mješavina

Koristi se kao sredstvo za prevenciju ili liječenje. Prikladno za sve kultivirane biljke, od voća i povrća do bobičastog i ukrasnog bilja.

Dizajniran za borbu protiv biljnih bolesti poznatih vrtlarima i vrtlarima, uključujući gljivične.

Prskalica
Fotografija: © Belnovosti

Kako kuhati

Burgundska smjesa sadrži bakreni sulfat i soda pepeo.

Da biste pripremili 1% otopinu u 5 litara tople vode, morat ćete otopiti 100 grama bakrenog sulfata.

Zasebno morate otopiti 100 grama sode u 5 litara vode.

Stalno miješajući, ulijte vitriol u otopinu sode u tankom mlazu.

Za pripremu smjese od 3% otopite 300 grama bakrenog sulfata u 1 litri vode.

Zasebno pripremite otopinu od 300 grama sode pepela u 9 litara vode. Miješajte na isti način.

Bolja bordoška smjesa

Općenito, ove su smjese slične, ali je prednost burgundca bolja topljivost i gotovo potpuni izostanak taloga.

Ranije smo vam rekli u što potopiti sjeme prije sadnje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki