Stručnjaci su imenovali 4 najstarije pasmine pasa

Trenutno su uzgajivači uzgajali ogroman broj pasmina pasa tako da svaka osoba može odabrati prijatelja za sebe po vlastitom nahođenju.

Međutim, neke su pasmine formirane jako davno, što je utjecalo na njihov karakter, intelektualne sposobnosti i druge karakteristike.

Ako želite pogledati u oči “vječnosti”, onda obratite pažnju na sljedeće 4 pasmine psi:

1. Akita Inu.

Domovina ovih pasa je Zemlja izlazećeg sunca. Japanci su od pamtivijeka ove životinje tretirali s čašću i poštovanjem. Dakle, uzeli su u obzir činjenicu da Akita Inu ima svoju posebnu percepciju života.

Na primjer, pas neće odmah slijediti vašu naredbu – prvo će pažljivo razmisliti treba li to učiniti.

Stručnjaci su imenovali 4 najstarije pasmine pasa

2. Afganistanski hrt.

Ova aristokratska pasmina nastala je vrlo davno. Unatoč obilju duge i lijepe dlake, psi su mogli preživjeti sami zahvaljujući svojim lovačkim vještinama.

3. Basenji.

Znanstvenici vjeruju da je ova jedinstvena pasmina najstarija. Kao dokaz, stručnjaci navode drevne crteže koji prikazuju Basenjije.

Pasmina je nastala na afričkom kontinentu. Posebnost je nemogućnost lajanja.

4. Samojedi.

Izvrsni pomagači za stanovnike sjevernih zemalja postali su domaće životinje prije najmanje tri tisuće godina. Tada su se počeli koristiti kao kućni ljubimci.

Međutim, točan datum “rođenja” pasmine još nije utvrđen.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki