Mnoge domaćice mrkvu smatraju esencijalnim sastojkom Oliviera.
Naravno, u salatu ne biste trebali dodavati sirovo povrće.
Korijen mora biti termički obrađen. U tom će slučaju kockice mrkve biti mekane i ugodnog slatkastog okusa.
Većina ljudi skuha mrkvu prije nego što je doda u Olivier. Međutim, iskusni kuhari preporučuju da obratite pozornost na drugu opciju za preradu povrća.
Što učiniti s mrkvom prije dodavanja u salatu?
Povrće se ne smije kuhati, već peći.
Svako korjenasto povrće treba prerezati na pola i staviti na lim za pečenje prekriven pergamentom.
Komadići mrkve trebaju biti premazani malom količinom biljnog ulja. Sol i papar nisu potrebni.
Pečenje povrća u pećnici treba trajati pola sata. Preporučena temperatura je 180 stupnjeva.
Zagrijano korjenasto povrće narežite na kockice i dodajte u salatu.
Zahvaljujući ovoj komponenti, Olivier će dobiti neobičan i vrlo ugodan okus.
Nakon što probate jelo, najvjerojatnije više nećete dodavati kuhanu mrkvu u salatu, radije ćete koristiti pečenu.
Ranije smo vam rekli kako kuhati Olivier bez kobasice.