Kako zaštititi sadnice od mačke: imenovane su najučinkovitije metode

Aktivno zanimanje mačke za biljke dobro je poznato svakom vlasniku kućnog ljubimca.

Sadnice nisu iznimka.

Naši kućni ljubimci mogu značajno pokvariti buduću žetvu, napominje stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh.

Ovo ponašanje je lako objasniti. Prije svega, vrijedi zapamtiti da su mačke izuzetno radoznale. Životinji se također može činiti da su sadnice “zauzele” izvrsno mjesto na prozorskoj dasci, što je izvrsna točka gledišta.

Kako zaštititi sadnice od kućnog ljubimca?

Esencijalna ulja

Važno je zapamtiti da mačke imaju izrazito negativan stav prema bilo kojem citrusnom voću. Međutim, ne želite bacati svježe naranče i limune za zaštitu sadnica: proizvod će biti preskup.

mačka
Fotografija: © Belnovosti

Stoga u blizini sadnica morate koristiti aroma lampu s eteričnim uljima citrusa.

Čačkalice

Ova se metoda ne može nazvati idealnom, ali zajedno ima željeni učinak. Samo trebate staviti čačkalice u posudu sa sadnicama, formirajući tako “ogradu”.

Mačka će biti neugodna zbog takve prepreke i odlučit će ostaviti sadnice na miru.

Prozirna zaštita

Za pakiranje biljaka možete koristiti posebne proizvode koji se koriste u cvjećarnama. Takva “zaštita” bit će transparentna, ali mačka neće imati fizički pristup sadnicama.

Ranije smo govorili o tome koji čimbenici utječu na razvoj crne noge u sadnicama.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki