Zašto kućne biljke umiru: 5 razloga – napomena za ljubitelje

Sobne biljke su način da dodate šarm svakom prostoru.

Ali ponekad cvijeće u loncu ugine samo nekoliko dana nakon kupnje. To se događa zbog banalnih pogrešaka koje početnici čine pri odlasku.

Problemi s zalijevanjem

Pretjerano zalijevanje je siguran način da ubijete biljku.

U tom slučaju korijenje brzo istruli, a lišće požuti. Stoga, prije ponovnog zalijevanja, trebate provjeriti tlo u posudi.

Ako je još mokar, znači da voda još nije potrebna. Ali vrijedi zapamtiti da ne smijete dopustiti da se osuši.

Orhideje
Fotografija: © Belnovosti

Ignoriranje promjene godišnjih doba

Njega cvijeća trebala bi varirati ovisno o dobu godine. Na primjer, ljeti vam je potrebno češće zalijevanje, ali zimi to treba učiniti što je manje moguće, jer biljka može biti u stanju mirovanja.

Loše mjesto

Ako je prostor odabran loše, to ozbiljno šteti cvijeću. Neke biljke ne mogu stajati u sjeni, dok druge ne podnose izravnu sunčevu svjetlost ili propuh. Takve se nijanse moraju uzeti u obzir.

Pretjerana briga

Ako pretjerate ne samo s zalijevanjem, već i s gnojivima, to također može dovesti do smrti. U svemu treba imati na umu umjerenost.

Loš lonac

Ako je lonac premali, napravljen od pogrešnog materijala ili ako u loncu nema rupe za drenažu, sve će to negativno utjecati na stanje cvijeta.

Ranije smo vam rekli koje su sobne biljke idealne za spavaću sobu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki