Hranjiv i energičan obrok koji spaja kiselu trahanu s piletinom i fetom, a kuha se jednostavno i brzo u jednom loncu!
Komponente
250 gr. trahana kiselo
500 gr. file od pilećih prsa
100 gr. kriška
1 žlica maslinovo ulje
2 žlice maslac
1 luk
1 sc. češnjak
1 žlica Bukovo
1 pileća kocka
1.200 gr. voda, kuhana
limunova korica, od 1 limuna
limunov sok, od ½ limuna
⅓ vezice peršina
sol
papar
Za posluživanje
kriška
peršin, svježi, nasjeckani
papar, svježe mljeveni
Metoda izvršenja
Kuhajmo…
Stavite duboku tavu ili wok na srednje jaku vatru i pustite da se zagrije.
U rukavicama narežite piletinu na dasci za rezanje na male komadiće i ostavite sa strane.
U tavu ulijte maslinovo ulje, piletinu, sol i papar te izmiješajte hvataljkama.
Dodajte 1 žlicu. maslac, promiješajte protresajući tavu i pirjajte 1-2 minute dok ne počne rumeniti.
Luk i češnjak krupno nasjeckajte i ostavite sa strane.
Premjestite piletinu u zdjelu i dodajte luk i češnjak u tavu.
Dodamo još 1 žlicu. maslac, bukovu i pileću kocku, promiješajte i pirjajte 2-3 minute dok se luk ne karamelizira.
Dodajte trahanu, promiješajte i dodajte vodu.
Ponovno promiješajte, smanjite vatru i dodajte piletinu.
Pospite s malo soli i papra i pirjajte 10-15 minuta, miješajući drvenom kuhačom svake 2-3 minute da se trahane ne zalijepe.
Posudu maknite s vatre, dodajte koricu i limunov sok te promiješajte.
Peršin nasjeckajte, fete izlomite rukama i dodajte u tavu.
Podijelite na tanjure i poslužite s dodatnom fetom, peršinom i paprom.
akispetretzikis.com