Okus krastavaca je iznimno bitan, jer se gorko povrće ne može pripremiti, a ne želite ga posebno jesti svježe.
Da biste pripremili pristojnu salatu, morat ćete ukloniti koru koja sadrži gorčinu i hranjive tvari.
Stoga je važno njegovati krastavce kako bi njihov okus bio najbolji, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.
Koja su tri glavna pravila?
Odaberite prave sorte
Neke su sorte krastavaca u početku sklone gorčini. Stoga, prije kupnje, trebali biste proučiti sve kvalitete sorte koju odaberete.
U bilo kojoj specijaliziranoj trgovini možete pokupiti najukusnije krastavce.
Gustoća sadnje
Saditi krastavce preblizu jedan drugome bit će loša ideja. Povrće će se razvijati vrlo nevoljko zbog nedostatka hranjivih tvari.
To također utječe na okus krastavaca.
Optimalno je održavati razmak između redova od 120 centimetara. U tom slučaju, grmovi bi trebali biti udaljeni 60 centimetara jedan od drugog.
Problem zalijevanja
Ako krastavce rijetko zalijevate, vrlo je vjerojatno da će postati gorki. Preporuča se zalijevanje otprilike dva puta tjedno.
U vrućem vremenu broj postupaka može se povećati. Ako pada kiša, tada, naprotiv, možemo smanjiti broj zalijevanja.
Pokušajte ne “poplaviti” korijen tijekom procesa, jer to može dovesti do bolesti ili čak smrti cijelog grma.