Što je božićnije od atmosfere koja se stvori kada mijesimo domaće božićne kolačiće?
Ovaj recept je savršen: jednostavan, ukusan i originalan. Idealno ako želimo pripremiti božićne kolačiće za darivanje ili uživanje s najdražima. Ako ih želimo pokloniti, zamotamo ih u prehrambeni papir i zatvorimo lijepom crvenom ili zlatnom vrpcom. Ili bismo mogli kupiti božićne limenke i ostaviti veliki dojam.
Napravimo zajedno recept za božićne kolačiće.
Materijali
2 jaja
100 gr. šećer
100 ml suncokretovog ulja
330 gr. brašno
8 gr. prašak za pecivo
3 gr. cimet u prahu
1,5 gr. đumbir u prahu
Muškatni oraščić
3 klinčića
Provedba
U zdjeli pomiješajte jaja, šećer i ulje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir, naribani muškatni oraščić, klinčiće nasjeckane prstima i dobro promiješajte.
Kada imamo obradivo tijesto, prebacimo ga na radnu površinu i dalje mijesimo rukama. Nakon što je tijesto glatko i više se ne lijepi, zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.
Kada istekne vrijeme, izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga oklagijom na debljinu od oko pola centimetra. Oblikujte kolačiće oblikujući šare posebnim božićnim izrezivačima i slažite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje, razmaknute.
Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 12-15 minuta ili dok ne porumene. U našim božićnim kolačićima uživamo čim se ohlade.
jenny.gr