Upamti zauvijek: 5 pravila pri odabiru cipela koja bi svaka žena trebala znati

Izbor cipela je delikatna i krajnje individualna stvar. Ljepota i moda su važni, ali ipak glavni kriterij za mnoge od nas je udobnost. Stoga cipele i čizme trebaju biti ne samo lijepe i moderne, već i udobne. Djevojke u pravilu najčešće razmišljaju o kombinacijama s odjećom i dodacima, no osim stilskih obilježja, postoje neizgovorena pravila bontona koja bi svaka moderna žena trebala znati. O njima ćemo govoriti u sljedećim redovima:

1. Nosite visoke pete u određeno vrijeme

Prema pravilima, do 15 sati žene nose štikle visine najviše 5-7 centimetara, zatim se podižu, a nakon 20 sati možete odabrati najviše 12 centimetara, ovisno o događaju. U ovom slučaju, vaša visina nije bitna: visoke potpetice uvijek izgledaju impresivno popodne.

Ovdje također treba reći da se ispod dugih večernjih haljina ili suknji ne smiju vidjeti visoke pete. Bonton kaže da drugima možete pokazivati ​​vrh svojih cipela ili petu dok hodate. Kada stojite ili sjedite, cipele su vaša tajna.

4 životna trika koja će vam pomoći da brzo osušite mokre cipele

2. Odmorite cipele.

Svi volimo svestrane modele: tenisice, mokasine, koje se lako kombiniraju uz sve što imate u ormaru. A ako se par također pokaže udobnim, mnoge žene gotovo nikada ne skidaju ove cipele. Međutim, bonton inzistira da to promijenimo i damo našem omiljenom paru predah.

Ne biste trebali nositi iste čizme ili mokasine svaki dan: cipele, kao i mi, treba prozračiti i poravnati. Pravilo kaže: dva dana – nosite, jedan dan – cipela miruje. Tako će vam cipele dulje trajati, a izgled će izgledati zanimljivije i raznolikije.

3. Trebam li se izuti kod kuće ili u uredu?

Ovo je teško pitanje jer svaki dom ili ured imaju drugačija pravila. Jednog dana u posjet je došla Carrie Bradshaw iz TV serije Seks i grad, gdje su je zamolili da izuje cipele. Na što je djevojka izjavila da su cipele produžetak njezine slike. Međutim, morali su ih ukloniti i na kraju dana više ih se nije moglo pronaći.

Što učiniti u takvim situacijama? Pitajte vlasnika prostora što trebate učiniti. Ako ne prihvaćate papuče, ponesite par rezervnih cipela kako biste upotpunili svoj izgled.

Kako odabrati udobne cipele koje će pristajati vašim stopalima?

4. Odaberite cipele prema dress codeu

Pravila odijevanja za obuću su stroga kada je u pitanju radno okruženje. Naravno, prošla su vremena kada su žene smjele nositi samo crne cipele s okruglim vrhovima i niskom petom. Etiketa se, kao i mi, razvija i prilagođava modernim potrebama.

Danas vrijedi pravilo: što je situacija stroža, to cipele trebaju biti konzervativnije. To mogu biti udobne mokasine i moderne baletne cipele s oštrim vrhom – glavna stvar je da nisu previše elegantne i otvorene. Kopče, neobične potpetice i upečatljive boje najbolje je ostaviti za svečaniju i opušteniju prigodu.

5. Oprez – lakirane cipele

Jedna od najkontroverznijih i najopasnijih tekstura je lakirana koža. S jedne strane, svaki par cipela može pretvoriti u elegantan, ali s druge strane može narušiti izgled.

Zapamtite da je lak tekstura hladne sezone, pa je bolje da ga ne koristite u ormaru u proljeće i ljeto. Također treba znati da se takve cipele ne smiju nositi uz traperice ili sportsku odjeću, pa čak ni uz najmodernije tenisice sezone. Prilikom odabira lakiranih cipela obratite pozornost na detalje: takav je par samodostatan.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki