Nemojte pretjerivati ​​s ovim namirnicama na Novu godinu kako si ne biste pokvarili praznike

Psihologinja dr. Catherine Hall, specijalistica u liječenju depresije, ispričala je kako najdraži i najpopularniji praznik uzrokuje nemirne noći.

Pogledajte više:

Dimljena šunka je puna soli pa je izbjegavajte za Novu godinu ako želite dobro spavati“ – kaže dr. Hall za The Daily Mail.

Psihologinja također kaže kako bi većinu čokolada također trebalo izbjegavati kako biste imali kvalitetan san.

Kisela hrana

Dr. Catherine Hall kaže da noću pod svaku cijenu treba izbjegavati tiramin, aminokiselinu koja potiče prirodnu aktivnost. Namirnice bogate njima su rajčica, patlidžan, soja umak, crno vino i razne vrste sireva. Sve su to popularna blagdanska jela, ali pretjerivanje u njima može dovesti do vrtoglavog porasta razine hrane prije spavanja.

Pogledajte više:

Začinjena hrana

Dr. Hall. otkriva da kapsaicin, kemikalija u začinjenoj hrani, uzrokuje žgaravicu, loš i nagli porast tjelesne temperature koji može otežati zaspati.

Prejedanje za blagdanskim stolom često može imati neželjene posljedice na naš san, uzrokujući nesanicu i nemir. Umjereno jedenje blagdanske hrane ključ je za dobar doček Nove godine i kasnije.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki