Koje su 3 vrste rajčica najslađe i daju dobru žetvu: ljetni stanovnici otkrili su svoje tajne

Prilikom odabira sorte rajčice za uzgoj, važno je osloniti se ne samo na pokazatelje prinosa i klimatske “preferencije” povrća, već i na njegov okus.

Neki vole kisele rajčice, dok se drugi oduševe slatkim povrćem.

Stoga je vrijedno obratiti pozornost na tri provjerene sorte usjeva, otkriva tajne krajobrazna dizajnerica i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Na koje sorte bi poznavatelji slatkih rajčica trebali obratiti pozornost?

“Volovsko srce”

Ova sorta nije izgubila svoju važnost još od sovjetskih vremena, jer ima puno neporecivih prednosti. Prije svega, važno je napomenuti kvalitete okusa ovih rajčica – one su izuzetno visoke.

Pulpa je slatka i vrlo ugodna. Također je vrijedno obratiti pažnju na veličinu ploda: uz pravilnu njegu, jedna rajčica može narasti više od pet stotina grama.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Važno je zapamtiti da povrće ove sorte mora biti vezano.

“Havajski ananas”

Ova sorta će se svidjeti ljubiteljima lijepih rajčica: njihova boja podsjeća na breskve. Plodovi su također veliki, oko četiri stotine grama.

Rajčice su vrlo slatke i ukusne.

“Babuškino”

Ova sorta je izvrsna za one koji vole salate od povrća. Činjenica je da rajčice ne samo da su slatke, već imaju i nježnu kožu.

Stoga je jesti ih svježe pravi užitak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki