Nevjerojatno jelo za novogodišnji stol – pileće rolice s hrskavom koricom slanine. Za njihovu pripremu potrebno je samo sat vremena. Kiflice ispadaju hranjive, ukusne i vrlo ukusne.
Ako očekujete posjet većeg društva, bolje je udvostručiti ili utrostručiti količinu sastojaka.
Potreban:
- pileća prsa bez kostiju i kože 2 kom.;
- slanina – 12 tankih kriški;
- tamno smeđi šećer – ¾ šalice;
- sol, papar, drugi začini – po ukusu;
- peršin ili bilo koje zelje po ukusu – hrpa.
Priprema.
- Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.
- Prsa narežite na male kockice, uvaljajte ih u začine i sol.
- Zamotajte u trakice slanine i uvaljajte u smeđi šećer.
- Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom, iznad stavite rešetku za pečenje i na nju slažite kiflice. Tako će se ravnomjerno ispeći sa svih strana i neće zaprljati pećnicu masnoćom koja curi. Ne spuštajte roštilj prenisko kako jelo ne bi zagorjelo.
- Još malo posolite i popaprite.
- Pecite oko 45 minuta dok ne bude pečeno i hrskavo.
- Gotove mesne okruglice ukrasite nasjeckanim začinskim biljem.
Za one koji ne vole slatko u mesnim jelima, možete bez dodavanja šećera. Kako bi predjelo bilo zgodnije za uzimanje, umetnite lijepi ražanj u svaki kolut.
Jelo će lijepo izgledati na sočnim listovima zelene salate. Može se koristiti ne samo kao međuobrok, već i kao samostalno jelo od mesa. Odličan su dodatak svakom prilogu. Dobar tek!