Pileće rolice sa slaninom, zapečene u pećnici

Nevjerojatno jelo za novogodišnji stol – pileće rolice s hrskavom koricom slanine. Za njihovu pripremu potrebno je samo sat vremena. Kiflice ispadaju hranjive, ukusne i vrlo ukusne.

Ako očekujete posjet većeg društva, bolje je udvostručiti ili utrostručiti količinu sastojaka.

Potreban:

  • pileća prsa bez kostiju i kože 2 kom.;
  • slanina – 12 tankih kriški;
  • tamno smeđi šećer – ¾ šalice;
  • sol, papar, drugi začini – po ukusu;
  • peršin ili bilo koje zelje po ukusu – hrpa.

Priprema.

  • Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.
  • Prsa narežite na male kockice, uvaljajte ih u začine i sol.
  • Zamotajte u trakice slanine i uvaljajte u smeđi šećer.
  • Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom, iznad stavite rešetku za pečenje i na nju slažite kiflice. Tako će se ravnomjerno ispeći sa svih strana i neće zaprljati pećnicu masnoćom koja curi. Ne spuštajte roštilj prenisko kako jelo ne bi zagorjelo.
  • Još malo posolite i popaprite.
  • Pecite oko 45 minuta dok ne bude pečeno i hrskavo.
  • Gotove mesne okruglice ukrasite nasjeckanim začinskim biljem.

Za one koji ne vole slatko u mesnim jelima, možete bez dodavanja šećera. Kako bi predjelo bilo zgodnije za uzimanje, umetnite lijepi ražanj u svaki kolut.

Jelo će lijepo izgledati na sočnim listovima zelene salate. Može se koristiti ne samo kao međuobrok, već i kao samostalno jelo od mesa. Odličan su dodatak svakom prilogu. Dobar tek!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki