Vole kavu i imaju šarene snove: 5 nevjerojatnih činjenica o konjima

Konji su plemenita bića koja su kroz ljudsku povijest bili naši vjerni pratitelji: sudjelovali su u bitkama, pomagali u poljoprivredi i obavljali prijevoz na velike udaljenosti.

Koliko znamo o ovim životinjama?

Predstavljamo vašoj pozornosti 5 nevjerojatnih činjenica o konjima:

1. Ne postoje samo pripitomljeni, već i divlji konji. Na primjer, mustangi i konji iz Azije. Žive u krdu. Nevjerojatna je činjenica da vođa “čopora” može biti i kobila, a ne samo pastuh.

2. Malo se životinja može pohvaliti da mogu spavati stojeći. Između ostalog, konji vide živopisne, šarene snove.

Vole kavu i imaju šarene snove: 5 nevjerojatnih činjenica o konjima

3. Konji vole slatko, pa im je mrkva jedna od najugodnijih poslastica. Vole i jabuke, krekere, sušeno voće, lubenicu i ciklu. Usput, konj ne može odoljeti “šalici” kave.

4. Plemenita stvorenja su nevjerojatno pametna. Oni ne samo da osjećaju kada se bojimo, već i savršeno čitaju naše emocije i osjećaje po intonaciji i boji glasa.

5. Konj živi oko 30 godina. U mnogim kulturama smatra se svetom životinjom čije je meso strogo zabranjeno. Doista, kako možete jesti stvorenje koje se može prepoznati na fotografiji?

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki