Kako odabrati odjeću i obuću za psa: savjet vodiča pasa

Zimi je bolje ne izvoditi bez odjeće pse glatke dlake ili one bez krzna.

Ali ne samo Chihuahue i kineski kukmasti trebaju osobni ormar. Potrebna je odjeća i obuća za starije, gravidne i dojilje, rase s kratkim nogama i bolesne ljubimce.

Kako odabrati pravu odjeću i obuću za pse, izvještava Roskachestvo pozivajući se na voditelja Ruske kinološke federacije Vladimira Golubeva.

Kako odabrati odjeću

1. Odjeća treba biti udobna, odnosno ne smije mu pristajati niti visjeti na psu. Za zimu je bolje odabrati vodootporne kombinezone.

Pas
Fotografija: © Belnovosti

2. Izmjerite duljinu leđa svog ljubimca od grebena do baze repa – to je veličina pseće odjeće. Zatim morate izmjeriti opseg prsa i dodati mu 3-5 centimetara.

3. Sljedeći parametar je opseg vrata.

Kako odabrati cipele

1. Cipele trebaju biti izrađene od izdržljivog materijala, primjerene godišnjem dobu, lagane i s jednostavnim kopčanjem. Potplat mora biti protuklizan.

2. Čarapa treba biti tvrda kako je pas u šetnji ne bi poderao pandžama.

3. Da biste izmjerili šapu, ocrtajte olovkom nogu vašeg ljubimca na papiru, izmjerite duljinu i širinu.

Dobivenim parametrima trebate dodati pola centimetra.

Prethodno smo pričali o tome zašto psi polude kada zazvoni zvono na vratima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki