Biraju 1 partnera za cijeli život i ne mogu se dresirati: 5 činjenica o vukovima koje niste znali

Vuk je prilično cijenjena životinja: ljudi mu se dive zbog njegove sposobnosti da preživi, ​​zaštiti slabije i ostane vjeran cijeli život.

Usput, ove životinje postale su preci domaćih pasa.

Koje su najzanimljivije i najiznenađujuće činjenice o vukovima:

1. Za razliku od većine predstavnika životinjskog svijeta, vukovi su monogamni: odabiru jednog partnera za cijeli život. Između ostalog, “supruga” vođe čopora također ima pravo kontrole.

Ako partner umre, vuk više ne stvara novi par.

Biraju 1 partnera za cijeli život i ne mogu se dresirati: 5 činjenica o vukovima koje niste znali

2. Čopor vukova ima svoju zanimljivu hijerarhiju i društvenu organizaciju, koja se pokorava svojim zanimljivim zakonima. Dakle, ne najjača, već najpametnija životinja izabrana je za ulogu vođe čopora.

U čoporu ima i boraca ratnika. Svaki pojedinac to može postati, bez obzira na spol. Ako je vučica ratnica, onda se ne bavi odgojem štenaca.

3. Vuk je s razlogom postao simbol ponosa: ova se životinja ne može dresirati čak ni ako je rođena i odgajana u zatočeništvu.

4. U vučjem čoporu mlade životinje štite i dobivaju hranu za stare i bolesne životinje.

5. Vukovi su aktivno zastupljeni u mitologiji različitih naroda. Na primjer, stari skandinavski Vikinzi vjerovali su da će kraj svijeta započeti nakon što ogromni vuk Fenrir ubije vrhovnog boga Odina.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki