Koji se alkohol može piti s visokim krvnim tlakom

Crno vino, osobito suho ili polusuho, sadrži korisne tvari poput polifenola i resveratrola koji mogu povoljno djelovati na srce i krvne žile. Ipak, piti crno vino treba biti umjereno. Preporuča se piti ne više od 1-2 standardne čaše dnevno za muškarce i ne više od 1 standardne čaše dnevno za žene.

Više: Može li se bez tableta? Kako normalizirati visoki tlak uz SUPER TRIK. I još mnogo važnih ideja

2. Bijelo vino

Bijelo vino, kao i crno vino, može sadržavati polifenole koji su antioksidansi i pomažu u smanjenju rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Međutim, važno je konzumirati bijelo vino uzimajući u obzir cjelokupnu prehranu i razinu krvnog tlaka. Preporuča se pridržavati se umjerenosti i ne prekoračiti dozu od 1-2 standardne šalice dnevno za muškarce i ne više od 1 standardne šalice dnevno za žene.

3. Pjenušac (šampanjac)

Pjenušac, osobito šampanjac, također može biti prihvatljiv za visoki krvni tlak. Pijenje šampanjca može biti povezano s umjerenim zdravstvenim prednostima zbog njegovog sadržaja antioksidansa. Međutim, važno je zapamtiti mjeru i slijediti preporuke za pijenje alkohola s hipertenzijom.

Opširnije: Visoki krvni tlak nestaje zauvijek uz ovaj PRIRODNI LIJEK

4. Suho vino

Suho vino, za razliku od slatkih sorti, može biti bolje za osobe s visokim krvnim tlakom. Suho vino ima nižu koncentraciju šećera i kalorija, što može biti važno za ljude koji paze na svoju težinu i zdravlje.

Važno je napomenuti da se upotreba alkohola s visokim krvnim tlakom treba dogovoriti s liječnikom koji je pohađao i uzeti u obzir individualne karakteristike pacijenta. Osim toga, treba imati na umu da se umjerena konzumacija alkohola može tolerirati samo u kombinaciji sa zdravim stilom života, uključujući uravnoteženu prehranu i aktivan stil života.

Kokteli prikladni za visoki krvni tlak

Više: Kardiolog: Ovo je najopasniji simptom visokog krvnog tlaka nakon 45 godina

Ako imate visok krvni tlak, preporučuje se da ograničite konzumaciju alkohola ili ga potpuno izbjegavate. No, ako ipak želite uživati ​​u koktelima, birajte pića koja ne povisuju krvni tlak i nemaju negativan učinak na kardiovaskularni sustav.

Evo nekoliko koktela koje trebate uzeti u obzir ako imate visok krvni tlak:

  • Mojito: lagani i osvježavajući koktel napravljen od ruma, gazirane vode, limete i svježih listića mente. Zahvaljujući svom sastavu, mojito može pomoći u snižavanju krvnog tlaka.
  • Martini: Klasičan koktel od džina i vermuta. Važno je odabrati vermut s niskim udjelom šećera i koktel konzumirati umjereno.
  • Nizak udio alkohola: možete razmisliti o koktelima s niskim udjelom alkohola, poput pića na bazi piva ili bijelog vina. Istodobno, trebali biste kontrolirati količinu konzumiranog alkohola i birati koktele s niskim udjelom šećera.

Alkoholna pića koja se mogu konzumirati kod hipertenzije

Ako imate hipertenziju, važno je pratiti svoje zdravlje i ograničiti konzumaciju alkohola. Međutim, ako se ipak želite opustiti i uživati ​​u alkoholnom piću, postoje neke opcije koje mogu biti sigurne, pa čak i korisne za visoki krvni tlak.

Vodka: Vodka, ako se konzumira s oprezom, može biti jedno od najsigurnijih alkoholnih pića za osobe s hipertenzijom. Vjeruje se da ispijanje male količine votke može pomoći u opuštanju i smanjenju stresa. Međutim, važno je zapamtiti mjeru i ne konzumirati više od preporučenog liječnika.

Izvor: Informativni dnevnik

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki