7 neočekivanih činjenica o ruževima za usne

Teško je zamisliti sliku moderne ljepote bez jednog svijetlog detalja koji je čini senzualnijom i seksi – bez ruža za usne.

Unatoč činjenici da se proizvodi prilično složenom tehnologijom, prisutan je u ovom ili onom obliku od davnina. Primjerice, poznata ljepotica Kleopatra svoju je ljepotu svakako isticala ružem za usne.

Koje činjenice o ovom proizvodu vrijedi znati:

1. Prema statistikama, žena tijekom života nenamjerno pojede otprilike 5 kilograma ruža za usne.

2. Ali u antici, vrijedne žene smatrale su ponižavajućim koristiti ruž za usne: ovaj alat bio je u arsenalu isključivo djevojaka sa smanjenom društvenom odgovornošću.

7 neočekivanih činjenica o ruževima za usne

3. U starom Egiptu, naprotiv, ruž za usne koristili su isključivo bogataši i ljudi iz plemićke obitelji, kako žene tako i predstavnici jačeg spola.

4. U srednjovjekovnoj Europi samo oni koji nisu bili neskloni okončati život na lomači nakon dugotrajnog bolnog mučenja mogli su bojati usne. Vjerovalo se da samo čarobnjaci i sluge mračnih sila koriste ruž za usne.

5. Ako ne želite naštetiti svom zdravlju, onda trebate znati da proizvod treba koristiti 5-6 mjeseci nakon otvaranja pakiranja.

6. Najprodavanijim artiklom smatra se higijenski ruž za usne.

7. Naravno, djevojke s ružem privlače više muške pažnje. Vjeruje se da su češće primjećeni i izgledaju privlačnije.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki