Kako gnojiti ruže u rujnu da cvjetaju do zime

su jedno od najomiljenijih cvjetova u bugarskim dvorištima i vrtovima, ali čak i ako su naš “nacionalni ponos”, potrebno im je i održavanje. Pogotovo u jesen.

Na kraju ljetne sezone potrebno je napraviti dva dodatna prihranjivanja ruža – jedno početkom rujna, odmah nakon cvatnje, a drugo početkom listopada.

Pogledajte više:

Za jesensku prihranu ruža najprikladnija su granulirana gnojiva koja postupno hrane korijen biljke, a to je upravo ono što je potrebno za mirnu pripremu ruža za zimu.

Ali to ne znači da ćete morati napustiti tekuća gnojiva – možete primijeniti obje vrste gnojidbe ako je moguće, s tim da su granule poželjnije. Ne zaboravite obilno zaliti ruže nakon gnojidbe, kako bi hranjive tvari dospjele do korijena biljke.

U 10 litara tople vode otopiti 10 g suhog kvasca i 2 žlice šećera – smjesa odstoji 2-3 sata i dodati još 40 litara vode. Za lišće, otopite 200 grama drvenog pepela u 10 litara vode i prskajte tom mješavinom nakon zalaska sunca ili po oblačnom danu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki