Zobeno ili bademovo mlijeko: Što je bolje?

Biljna mlijeka nalaze se iu kafićima i na policama supermarketa. I to više nije samo sojino mlijeko. Zapravo, ako tražite alternativu kravljem mlijeku, imate zaista širok izbor, što nas dovodi do naše današnje teme – Što je bolje – zobeno ili bademovo mlijeko?

Pogledajte više:

Ako se pitate kako se ove dvije alternative natječu, danas ćemo vam pokazati njihove nutritivne vrijednosti kako biste mogli izabrati stranu u borbi zobenog i bademovog mlijeka.

Podaci o nutritivnoj vrijednosti zobenog mlijeka:

Na 1 šalicu

Kalorije: 120

Ugljikohidrati: 16 g

Masti: 5 g

Bjelančevine: 3 g

Kalcij: 350 mg

Podaci o nutritivnoj vrijednosti bademovog mlijeka:

Na 1 šalicu

Kalorije: 39

Ugljikohidrati: 3 g

Masti: 2,5 g

Bjelančevine: 1 g

Kalcij: 482 mg

Kao što vidite, zobeno mlijeko ima manje proteina i više ugljikohidrata od većine opcija jer je napravljeno od zobi. S druge strane, sadrži male količine beta-glukana koji podržava zdravlje srca i crijeva. Bademovo mlijeko ne sadrži gotovo nikakve proteine ​​niti druge hranjive tvari. Što je dakle zdravije?

Ako računate ugljikohidrate, možda bi bilo bolje da izbjegavate zobeno mlijeko. Ako niste na dijeti s niskim udjelom ugljikohidrata, zobeno mlijeko ima za ideju više hranjivih tvari od bademovog mlijeka – pogotovo ako ga kupujete u trgovini, jer je obogaćeno fosforom i kalijem.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki