Ukusan i lagan obrok koji ćete napraviti jednostavno i brzo.
Materijali
4 kuhana krumpira
2 mrkve oguljene i naribane
4 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, naribana
sok od pola limuna
500 grama procijeđenog jogurta
1 čajna žličica soli
10 svježih listića mente, sitno nasjeckanih (ili 1 žličica suhe)
1 žličica crvene paprike
svježe mljeveni crni papar
Provedba
Kuhajte krumpir u loncu s dovoljno vode oko 35 minuta te posolite i popaprite. Nakon što omekšaju narežite ih na kockice.
Tome dodamo naribanu sirovu mrkvu, malo papra, crvene paprike, soli i soka od limuna.
Od ovog pirea oblikujte kuglice.
U zdjelu u jogurt dodajte malo ulja, papar, svježe naribani češnjak i izmiješajte pjenjačom da se sastojci dobro sjedine.
Pospite metvicom. Na svaki tanjur stavite tri kuglice po osobi.
zvijer vijesti.gr