Kakva je veza između bijele dlake i imuniteta

Jeste li se ikada zapitali zašto ljudi koji su preživjeli tešku bolest ponekad odjednom, bez ikakvog razloga, počnu bijeljeti? Ponekad ovaj fenomen pogađa vrlo mlade ljude, čije tijelo još uvijek aktivno raste i razvija se. Pa, znanstvenici imaju odgovor na to pitanje.

Istraživačka skupina iz Sjedinjenih Država, koja se bavi problemima genetskog starenja tijela, već nekoliko godina proučava fenomen sijedenja ljudske kose.

Pokusima na miševima otkrili su da gen MITF, koji je povezan s regulacijom razine proteina interferona koji su otporni na bakterije i viruse, smanjuje njihov broj u stanicama melanocita.

Kako odgoditi promjene pamćenja, vida i sluha povezane s godinama?

Melanociti su stanice odgovorne za proizvodnju pigmenta za kožu, šarenicu i, naravno, kosu. Kao rezultat toga, vaša boja kose može biti izravno povezana s vašim zdravljem.

Ovo otkriće sugerira da su geni koji kontroliraju pigmentaciju kose i kože također uključeni u upravljanje imunološkim sustavom, rekao je William Pavan, jedan od autora studije, a prenosi portal Science Daily.

zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki