Danas vam predstavljamo recept za super zdrave kekse koji su bez brašna i mogu ih bez problema konzumirati i vegani i ljudi koji poste.
Potrebni proizvodi za posne kekse:
210 g pirea od batata
130 g maslaca od kikirikija
100 g mljevenog kikirikija
65 ml javorovog sirupa
1 velika banana
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
Pogledajte više:
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pleh obložiti papirom za pečenje i ostaviti sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte pire od slatkog krumpira, maslac od kikirikija, bananu, javorov sirup, prašak za pecivo i prstohvat soli. Ostavite ovu ljepljivu smjesu oko pet minuta na sobnoj temperaturi. Zatim u smjesu dodajte mljeveni kikiriki i sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu žlicom za sladoled podijelite na 10 do 12 jednakih dijelova. Smjesu prebacite u lim za pečenje. Oblikovane kolačiće nemojte previše pritiskati i pazite da između svakog ima dovoljno razmaka.
Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko pola sata ili dok slastica nije potpuno pečena.
Potpuno ih ohladite prije posluživanja. Kako se hlade, kolačići će poprimati hrskaviju teksturu. Uživajte u jelu!