5 najvećih pasmina pasa na svijetu

Neke pasmine pasa značajno se razlikuju po veličini od svojih kolega: životinje su toliko velike da mogu težiti oko 100 kg.

Koji su psi najveći?

Predstavnici sljedećih 5 pasmina:

1. Engleski mastif.

Mužjaci ove pasmine mogu dobiti do 100 kg težine. Prethodno se pasmina koristila za mamčenje velikih životinja, uključujući divlje lavove. Međutim, desetljeća pravilne socijalizacije pretvorila su ih u izvrsne suputnike bez nepotrebne agresije.

5 najvećih pasmina pasa na svijetu

2. njemačka doga.

Graciozni i visoki psi koji su savršeni za ljude koji vole umjeren ritam života. Taktična pasmina. Prosječna težina životinje je oko 90 kg.

3. Kavkaski ovčar.

Pasmina službenih pasa koja daje izvrsne pse čuvare. Težina životinje je od 80 do 90 kg. Sklon ispoljavanju agresije i dominantnom ponašanju.

4. Irski vučji hrt.

Graciozna životinja koja može pobijediti divljeg vuka. Težina je 75-80 kg.

5. Newfoundland.

Ovi psi izgledaju još veći zbog svoje guste dlake. Predstavnici pasmine odlikuju se dobrim karakterom i slažu se s djecom i drugim životinjama. Psi ove pasmine teže oko 70 kg.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki