Moccasin: Kako napraviti piće koje kombinira kavu i čokoladu

Mocha kava je piće koje vrlo skladno spaja čokoladu i kavu, održavajući savršenu ravnotežu između njih.

Kada želite malu dozu kofeina u nešto slađem piću, onda je mokasina upravo ono što tražite. Ljeti se konzumira topla i hladna. Tajna postizanja savršene ravnoteže u ovom piću je u tome da napravite pravilno i dobro umućeno pjenasto mlijeko. Ako želite slađe, možete dodati još čokolade, dok ljubitelji gorkog okusa mliječnu čokoladu mogu zamijeniti crnom.

Materijali za 1 osobu

20 gr. mliječna čokolada, nasjeckana + dodatno naribana za posluživanje)

(alternativno: pomiješajte ½ žličice vruće čokolade u prahu i 1 žličicu kipuće vode)

60 ml espressa

130 ml pjenastog mlijeka

Postupak

Ulijte komadiće čokolade (ili mješavinu vruće čokolade) u šalicu. U slučaju da želimo da nam piće bude gorče, biramo kakao prah ili tamnu čokoladu.

Prelijte espresso preko čokolade u našoj šalici. Za napitak možemo koristiti espresso kavu, pripremljenu na bilo koji način: iz aparata koji uzima espresso prah, aparata s kapsulama, individualnog aparata za kavu (moka pot) ili čak instant espresso u vrećicama otopljen u vrućoj vodi.

Miješajte da se čokolada otopi i pomiješajte s kavom.

Zatim istučemo mlijeko. Trebalo bi biti pjenasto i gusto i idealno malo toplije od mlijeka koje koristimo za cappuccino ili latte.

U slučaju da se koristi sustav za pjenjenje mlijeka aparata za espresso, mlaznicu za paru držimo tik ispod površine posude u kojoj imamo mlijeko, pazeći da ne uđe hladan zrak. Ne smije ispuštati šištave zvukove niti prskati kapljice mlijeka. Zato pokušavamo polagano povlačiti posudu prema dolje kako se mlijeko zagrijava, kako bi se stvarala veća pjena. Ako imamo dio strojeva za kapsule za aeroccino, tamo ga možemo lako skuhati.

Ako nemamo posebne aparate i posuđe, pjenasto mlijeko možemo lakše napraviti pomoću mikrovalne pećnice i miksera za instant kavu. Mlijeko malo zagrijte u mikrovalnoj pećnici (pazite da ne zakipi) pa mikser dobro umočite u mlijeko, mućkajući ga gore-dolje da gura zrak unutra i stvara pjenu.

Ulijte mlijeko u šalicu i dobro promiješajte da se sjedini.

Mocha kavu ukrasite ribanom čokoladom ili kakaom ili čokoladom u prahu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki